Hat szerkesztőség összefogott, hogy a vidék hírei minél több emberhez eljussanak

HírKlikk 2021. szeptember 20. 18:05 2021. szept. 20. 18:05

Indul a Helyközi Járat, amelyben az Átlátszó, a G7, a Magyar Hang, a Mérce, a Partizán és a Szabad Pécs működik közre a hírek összeállításában.

Az együttműködés kezdeményezője a Partizán volt, a cél pedig az, hogy minél alaposabban mutassák be a Budapesten túli világot, amely a Magyar Hang cikke szerint eddig „méltatlanul kevés figyelmet” kapott.

A lap a vidéket érő kevesebb figyelmet az ország és az élet Budapest-centrikusságával magyarázza, valamint azzal, hogy a hatalomnak sem célja a valóság feltárása és bemutatása. Cikkük szerint a vidéki emberek valós ügyei és problémái legtöbbször még a szomszédos településekre is alig jutnak el.

„A NER 11. évében az erőforrások egyre szűkösebbek, ennek ellenére, kevés az együttműködés. Az olvasók gyakran – jogosan – vetik fel a kérdést: miért nem fognak össze a médiumok, miért nem dolgoznak össze, hogy minél több emberhez juthassanak el azok a hírek, amelyek országosan is jelentősek?”

„A vidéket jól ismerő újságírókkal dolgozva tárja fel az adott területek jelentős ügyeit, legyen szó helyi kiskirályok visszaéléseiről (tartozzanak bármilyen érdekcsoporthoz), a környezet rombolásáról, a munkavállalók kizsákmányolásáról, vagy épp a civil mozgalmak küzdelmeiről. Ehhez a G7 fogja szállítani azokat a statisztikákat, amelyek segítenek elhelyezni a nagyobb képben a helyi történéseket. A Partizán pedig heti videóriportokkal jelentkezik – az együttműködésnek köszönhetően megjelent cikkekre alapozva” – olvasható a Helyközi Járatot beharangozó cikkben.

Forrás: Magyar Hang