Hatvan tanár nem vette fel a munkát pénteken a budapesti Eötvös József Gimnáziumban

HírKlikk 2022. február 18. 10:03 2022. feb. 18. 10:03

Hatvan tanár nem vette fel a munkát pénteken a budapesti Eötvös József Gimnáziumban – tudatta az intézmény egyik tanára Facebookon.

Az Eötvös oktatói nem egyedül tiltakoznak polgári engedetlenségükkel a kormány múlt heti sztrájkrendelete ellen: így tesznek a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium, a Berzsenyi Dániel Gimnázium, a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola, valamint a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanárai is – írja a hvg.hu.

A gimnáziumok tanárai sorban jelentették be a héten, hogy egynapos polgári engedetlenséggel tiltakoznak a sztrájkrendelet ellen. Hétfőn a Kőbányai Szent László Gimnázium 12 pedagógusa nyitotta a sort, kedden a Kölcsey Ferenc Gimnázium 17 oktatója nem tanított, szerdán pedig a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium közel ötven oktatója nem vette fel a munkát.

Csütörtökön a budapesti Szerb Antal Gimnázium 26, a Teleki Blanka Gimnázium 33, valamint a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Pesterzsébeti Technikumának négy pedagógusa csatlakozott a polgári engedetlenségi mozgalomhoz.

Forrás: hvg.hu