Házkutatást tart a rendőrség Pikó András kampánystábjánál

HírKlikk 2019. szeptember 11. 20:03 2019. szept. 11. 20:03

A menetrend a szokásos: a kormánypárti sajtó megír valamit, jön egy feljelentés, aztán a nyomozás.

Aztán többnyire az sem segít már, ha esetleg nem igazak a vádak. Természetesen ki kell vizsgálni minden csalásra utaló jelet, de eddig egyetlen bejelentést sem követett ilyen gyors és aktív nyomozás.

Hétfőn a Magyar Nemzet a főváros nyolcadik kerületében épített titkos adatbázisról írt, tegnap a Józsefvárosi Választási Iroda feljelentést tett ismeretlen tettes ellen választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés miatt, a BRFK elrendelte a nyomozást. Szerda estére pedig már a házkutatás is megtörténik.

Példátlan tehát a gyorsaság, amiből úgy tűnik, a Fidesz nagyon veszni érzi, ugyanakkor stratégiai fontosságúnak tartja a Józsefvárost.

hvg.hu értesülései szerint a rendőrök beszéltek Udvarhelyi Tesszával, Pikó András polgármesterjelölt kampányfőnökével is, de egyelőre nem lehet tudni, hogy ez kihallgatásnak minősült-e.

Udvarhelyi a hvg.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy szó sincs tiltott adatbázis-építésről, az adatvédelmi törvényt betartják, az ajánlóíveken szereplő adatokat nem tárolják.