Hende Csaba nem akarja, hogy bennszülött magyarok migránsokkal keveredjenek

HírKlikk 2019. március 12. 13:16 2019. márc. 12. 13:16

Hende Csaba fideszes képviselő arról beszélt az Országgyűlésben hétfőn, hogy az Európán kívüli népességnövekedés, háborúk és éghajlatváltozás miatt migránsok milliói, majd tízmilliói keresnek majd megoldást az életükre.

Azt mondta, Európa ma az "üres bölcsők kontinense", ezt a problémát azonban a magyarok nem migrációval akarják megoldani, hanem magyar gyermekekkel. "Mi nem akarunk, kevert, migránsokból és a bennszülött magyarokból álló vegyes társadalmat létrehozni" - jelentette ki.    

Úgy vélte, a bevándorláspártiak megtámadták a Fideszt az Európai Néppártban (EPP), és arra törekednek, hogy az egész EPP-t átalakítsák egy bevándorláspárti nemzetközi szervezetté, azonban a magyarok kijelölték a kormány és a Fidesz mandátumát: "a keresztény kultúra érték,  nem akarunk kevert országgá válni, migrációt nem akarunk, a biztonságot meg akarjuk őrizni, és a családpolitikánkon keresztül képesek leszünk migránsok nélkül is fenntartani Magyarország biológiai jövőjét".

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta: jól döntött a kormány, amikor nem csatlakozott az ENSZ migrációs paktumához, mert az nyilvánosságra került az Európai Bizottság jogi szolgálatának egy dokumentuma, amiben jogilag kötelező érvényűnek nevezik a paktumot.

Forrás: MTI