Hiába izmozott Vidnyánszky, túljártak az eszén

HírKlikk 2020. január 14. 09:25 2020. jan. 14. 09:25

Megjelent a januári Színház folyóirat. Mivel Vidnyánszky Attila nemrég kijelentette, hogy nem ad többé fotót az újságnak, ezért Forgách András rajzaival illusztrálták a Nemzetiről szóló cikket – írja a magyarnarancs.hu.

„A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila, Tompa Andrea főszerkesztőnk – az övétől eltérő – politikai véleménye miatt nem járul hozzá, hogy a színház fotóit felhasználhassuk cikkeinkben. Ezért most a Macskajátékról írt kritikánkat Forgách András író az előadás fotói alapján készült rajzaival illusztráljuk. Ezúton is nagyon köszönjük, hogy lehetővé tette, hogy a produkcióban játszó színészeket legalább ebben a formában láthatják az olvasók" – olvasható a cikk alatti közleményben.

A magyarnarancs.hu emlékeztet rá, Vidnyánszky decemberben a szerkesztőséghez eljuttatott indoklásában azt írta, hogy a lap működését politikai céloknak alárendeltnek és manipulatívnak tartja, tevékenységük folytán, a hazai és nemzetközi közegben is torz kép alakul ki a magyar színházról.

Az ügy azért is pikáns – jegyzi meg a portál –, mert a Nemzeti Színház állami fenntartású, azaz közpénzből működő intézmény, így a színház saját előadásfotói is közpénzből készülnek.

A szerkesztőség korábbi ígéretének eleget téve, továbbra is ír a Nemzeti Színház darabjairól: „a továbbiakban természetesen ugyanúgy fogunk írni a Nemzeti Színházról, mint eddig, és ezután is azt fogjuk közölni, amit kritikusaink írnak."

Forrás: magyarnarancs.hu