Hidvégi Balázs szerint ez is az ellenzék látványos kudarca

HírKlikk 2019. július 11. 17:49 2019. júl. 11. 17:49

Válságtanácskozásra vonultak a néppártiak a LIBE bizottság alelnökeinek megválasztása közben az Európai Parlamentben. Az ok: a zöldek ellenjelöltet állítottak a fideszes Hidvéghi Balázzsal szemben, akinek így valószínűleg nem lett volna többsége. Hidvéghi szerint ez is az ellenzék kudarca, hiszen nem jártak sikerrel, mert két pozícióra megválasztottak fideszes politikusokat.

Mint ismert, a fideszes Deutsch Tamás és Gál Kinga bizottsági alelnök lesz az Európai Parlamentben, Hidvégi Balázs, Bocskor Andrea, valamint Trócsányi László megválasztását viszont elhalasztotta az EP. A bizottsági ülés után Hidvéghi Balázs a Hír TV tudósítójának Zöldhegyi Katalinnak úgy értékelt, hogy ezzel látványos kudarcba szaladt bele a magyar bevándorláspárti ellenzék.

Hidvégi szerint ez azért ciki az ellenzék számára, mivel megpróbáltak szembemenni a magyar döntő többségének a kinyilvánított akaratával, valamint az Európai Parlament belső szabályaival is, de nem sikerült.

„Vannak szokásjogok, írott és íratlan szabályok. Az európai parlamenti frakciók méretének arányában osztják el a különböző pozíciókat, és a magyar ellenzékiek azt akarták elérni, hogy fideszes politikus ne lehessen bizottsági alelnök, de nem jártak sikerrel, mert két pozícióra megválasztottak fideszes politikust a többi bizottságban pedig sor kerül további egyeztetésekre”  

– emelte ki Hidvéghi Balázs.

Hidvégi Balázs az Euronews riporterének úgy nyilatkozott: még nem lép vissza az alelnökségtől, a kialakult helyzet megoldására konzultációkat kezdenek.

Forrás: Hírklikk