Hiller: a leggazdagabbak még gazdagabbak lettek, a szegények még szegényebbek

HírKlikk 2020. december 28. 17:00 2020. dec. 28. 17:00

Hiller István, az MSZP választmányi elnöke szerint 2020-ban nőtt az egyenlőtlenség, az emberek pedig óvatosabbak és bizonytalanabbak lettek. Úgy látja, az ellenzék legnagyobb feladata 2021-ben, hogy a választóknak bizonyítsa: érdemes rá szavazni.

Az atv.hu körkérdést intézett kormánypárti és ellenzéki politikusokhoz. A 2020-as év értékelésére kérte őket, valamint arra, hogy írják meg: mit várnak 2021-től. Tegnap az MSZP országgyűlési képviselője válaszolt a kérdéseikre. 

Hiller István szerint 2020-ra nyilván úgy fog emlékezni az emberiség, mint a koronavírus járvány sújtotta esztendőre. Országtól, kontinenstől, nemtől, vallástól függetlenül érint minden földlakót. A politikai események közül belföldön azt tartja a legjelentősebb fejleménynek, hogy létrejött az ellenzéki egység.

Hangsúlyozta, hogy idén nőtt az egyenlőtlenség. A leggazdagabbak még gazdagabbak lettek, a szegények még szegényebbek. 

Jövőre Hiller szerint a kormány előtt álló legnagyobb kihívás önnön politikája. Az ellenzék előtt álló legnagyobb feladat pedig az lesz 2021-ben, hogy a választóknak bizonyítsa, érdemes rá szavazni, mert jobb országot akar és tud csinálni.