Hivatalos: Balogh Sándor távozik posztjáról

Nagy András 2019. február 6. 12:23 2019. feb. 6. 12:23

Teljesen hivatalos a lemondása, erősítette meg a Hírklikknek Balogh Sándor, a szinkronúszó-szövetség elnöke. A napok óta támadott sportvezető korábbi hírek szerint egy hivatalosnak viszonylag nehezen tekinthető WhatsApp-üzenetben mondott le.

„Természetesen hivatalos” – mondta a szerda reggeli hírt megerősítve munkatársunknak telefonon Balogh Sándor. Azonban arról, hogy ki veheti át a szövetség irányítását, Balogh nem tudott érdemben nyilatkozni.

A Balogh körül kipattant ügy lényege: az elnök, aki tavaly május óta töltötte be a Magyar Szinkronúszó Szövetség vezetői tisztségét, az elmúlt napokban elvesztette a tagszervezetek egyharmadának támogatását, a munkájával egyik napról a másikra elégedetlenné váló klubok képviselői az MSZUSZ közgyűlésének összehívását is indítványozták.

Az elnök támadóinak a nyilvánosságra került hírek szerint az volt a fő kritikája, hogy Balogh tárgyalásokat kezdett az oroszokkal egy ottani elitversenyző honosítása érdekében. Erről Balogh a Hírklikknek most azt mondta, nem érti, miért fordult ellene a tagság egy jó része, hiszen az oroszokkal való tárgyalásról korábban elnökségi határozat is született.

Az oroszokkal való megállapodás most komoly veszélybe került, pedig egy elit versenyző honosítása amellett, hogy szakmailag előrelépést jelentett volna a sportágnak, a magyar szinkronúszás nemzetközi presztízsének is jót tett volna szerinte. Arról, hogy ki veheti át a szövetség irányítását, Balogh nem tudott érdemben nyilatkozni. Annyit közölt viszont, hogy a mögötte álló elnökség szakmailag felkészült, így bízik abban, hogy gördülékenyen meg fogja tudni oldani az elnökválasztással járó „hosszas procedúrát”.

Balogh-éra után jövő új vezető kiléte egyelőre tehát a szakágat felkavaró zavaros víz homályában marad. Talán a szövetség szombati, rendkívüli közgyűlésén kitisztul a kép, és kiderül, ki vagy kik állnak a szinkronúszó-szövetség vezetőjének megbuktatása mögött.