HM-államtitkár: vagány, hazájukat szerető területvédelmi tartalékosokra van szükség

HírKlikk 2024. szeptember 14. 19:40 2024. szept. 14. 19:40

A hivatásos katonák mellett vagány, hazájukat, lakóhelyüket szerető tartalékosokra van szükség a biztonsághoz – mondta Kutyánszky Zsolt a Honvédelmi Minisztérium (HM) védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára szombaton Nyíregyházán.

Kutnyánszky Zsolt úgy fogalmazott, hogy Magyarország erős és modern hadsereget épít, olyat, amelynek meg kell felelnie a 21. század biztonsági kihívásainak.

Kiemelte, a területvédelmi tartalékosok száma napról-napra bővül. Közölte, egyre több emberben érik meg a cselekvés gondolata, hogy szolgálja a haza biztonságát.

Az államtitkár a „Szeretem, megvédem" toborzókampány nyíregyházi állomásán leszögezte, Magyarország kormánya békepárti és mindent megtesz azért, hogy a szomszédban zajló háború ne eszkalálódjon.

Emlékeztetett, a kormány nem támogat olyan pénzügyi mechanizmust, amely életek kioltására alkalmas fegyverek szállítására vonatkozik. Hozzátette, számos egyéb módon segített Magyarország az eddigi legnagyobb humanitárius segélyakciója által.

A kadétprogramról az államtitkár közölte, ehhez Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében tizennégy iskola csatlakozott, ezzel az országban a második helyet foglalja el.

A nyáron indított toborzókampány kapcsán elmondta, több ezer érdeklődő jelentkezett területvédelmi tartalékosnak. Utalt arra, hogy ezen a héten már megtörtént az ezredik területvédelmi tartalékossal is a szerződéskötés. Kitért rá, a Magyar Honvédség kiemelt juttatási csomaggal és rugalmas felkészítéssel várja a tartalékos katonának jelentkezőket.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom