Hollik: az érettségi sikeres volt, az ellenzék megbukott

HírKlikk 2020. május 11. 16:30 2020. máj. 11. 16:30

Hollik István (KDNP) az elmúlt héten lezajlott érettségi vizsgákat értékelve, azt mondta: az ellenzéki hangulatkeltés ellenére, a tanárok és a diákok 97 százaléka igent mondott a józan észre, és betartva a biztonsági előírásokat, fegyelmezetten, felkészülve elmentek az érettségire.

A tanárok, az oktatásirányítás és a szülők kitűnőre vizsgáztak, a diákok felelős döntésükkel még az érettségi eredményeinek ismerete nélkül is bizonyították érettségüket, míg az ellenzék ismét megbukott – fogalmazott. Hozzátette: az ellenzéknek ismétlő vizsgára van lehetősége. Csak annyit kell tennie, hogy pártpolitikai szempontjai helyett az emberek érdekeit helyezi előtérbe.

Úgy vélte: az ellenzék törekvése végig az volt, hogy az érettségit ne tartsák meg. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke folyamatosan meg akarta fúrni a sikeres érettségi lehetőségét, tanárok és diákok halálával riogatott, a Momentum pedig aláírásgyűjtésnek álcázott adatbázis-építést indított.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki az érettségi lebonyolításában közreműködött. Úgy értékelt: az érettségi kezelése megmutatta, hogy a kormányoldal felelősen politizál, az ellenzéknek viszont „semmi sem drága".

Az ellenzéki pártok valótlanságokat állítottak, petíciókat indítottak, a szakszervezetek bojkottfelhívást tettek közzé, ami nem segített a diákoknak – hangsúlyozta.    

Forrás: MTI/Hírklikk