Hónapokig nem teheti le esküjét a Fideszt legyőző képviselő

HírKlikk 2023. augusztus 12. 06:10 2023. aug. 12. 06:10

Hiába választották meg Godó Katalint a nagykőrösi időközi önkormányzati választáson július 9-én, képviselői esküjét mégis csak szeptember 28-án teheti le.

Ahogy a Hírklikk is beszámolt róla, a július 9-én rendezett nagykörösi időközi önkormányzati választáson az ellenzék által támogatott független jelölt, Godó Katalin fölényesen, a szavazatok több, mint 55 százalékával legyőzte a Fidesz jelöltjét. Mivel jogorvoslati kérelem nem érkezett a voksolás eredményével kapcsolatban, így a helyi választási bizottság július 12-én átadta a megbízólevelet a győztesnek, aki az esküjét még azóta nem tehette le, ugyanis a képviselő-testület a munkaterve szerint legközelebb csak szeptember 28-án fog ülésezni. Tehát, ha Czira Szabolcs, Nagykőrös fideszes polgármestere ragaszkodik az előre elfogadott menetrendhez, akkor az azt fogja jelenteni, hogy Godó Katalin a július 9-i győzelméhez képest majdnem három hónappal később teheti csak le a képviselői esküjét.

A polgármester eljárása érthetetlen, hiszen a munkaterv nem egy kőbevésett dolog, joga van bármikor összehívni egy rendkívüli ülést, ahol az eskütétel is megtörténhetne – mondta a Hírklikknek László Ferenc, a Pest megyei város MSZP-s önkormányzati képviselője. Hozzátette, hogy az elmúlt években több példa is volt arra, hogy Czira Szabolcs júliusban vagy augusztusban rendkívüli tanácskozásra hívta a képviselő-testületet. Erre most is lenne lehetősége.

Forrás: Hírklikk