Honvédségi típusú repülések: Kanári-szigetek, Las Vegas, Dubaj

Föld S. Péter 2019. december 14. 06:10 2019. dec. 14. 06:10

Amikor néhány évvel ezelőtt a magyar állam a magyar adófizetők pénzéből a honvédségnek két Airbus A319 és két Dassault Falcon 7x típusú repülőgépet vásárolt, Simicskó István akkori honvédelmi miniszter azzal nyugtatta a közvéleményt, hogy ezeket a gépeket kizárólag a honvédség fogja használni. Ehhez képest, elég hamar kiderült, hogy Orbán Viktor több alkalommal igénybe vette a gépeket: hol hivatalos tárgyalásokra, hol futballmeccsre repült velük. Az Átlátszó most kikutatta, hogy a honvédségnek vásárolt repülőgépek az elmúlt években igen érdekes helyeken landoltak. Előszeretettel reptették őket egzotikus üdülőhelyekre: Dubajba, a Kanári-szigetekre, de voltak Las Vegasban is. Magyarország határait védték a távoli tájakon.

Most gondolhatnánk, hogy megint az van, ami már annyiszor: hülyének néznek minket, pazarolják a köz pénzét, nem arra költik, amire kellene, és a húsos fazékhoz közeli potentátok a saját élvezetükre használják azokat a repülőgépeket, amelyeknek fenntartását a magyar adózók fizetik. 

Persze, az illetékesek – akik egyelőre még adósak a magyarázattal – bizonyára ezt is meg tudnák indokolni. Lehet, hogy a migránsok ellen védik Magyarországot Las Vegasban, de az sem kizárt, hogy a klímavédelemmel kapcsolatosan kellett néhány napot Dubajban eltölteni. És nem lennénk meglepve, ha kiderülne, hogy a Soros zenekar muzsikusai ellen harcoltak a Kanári-szigeteken. Mi, civilek, akik nem vagyunk katonai szakemberek, honnan is tudhatnánk, hogy teszem azt, Las Vegasban milyen fontos katonai létesítmények vannak. Márpedig, ha vannak, azokat feltétlenül tanulmányozni kell, ráadásul nem hebehurgya módon, hanem a lehető legalaposabban. És a Kanári-szigeteken sem csak homokos tengerpart van, és napsütés, de az ottani szállodák bárpultjainál, koktélozás közben, olyan katonai tudáshoz is hozzá lehet jutni, ami alkalmassá teszi a magyar hadsereget, hogy egy esetlegesen bekövetkező regionális háborúban megvédje hazánkat, valamint a kereszténységet. Dubajról most nem szívesen szólnánk. Ezzel a településsel kapcsolatban olyan szexipari asszociációk jutnak az ember eszébe, amelyek csak elnagyoltan illeszthetők bele a hazánkban uralkodó keresztény-konzervatív értékrendbe. 

A gépek utaslistái egyelőre nem ismertek, ezeket majd még ki kell perelnie az Átlátszónak, vagy egy másik, valódi újságírással foglalkozó sajtóorgánumnak. Merthogy a kormány magától nem adja ki ezeket az adatokat. Úgy tesznek, mintha nem tudnák, hogy az adót fizető embereknek jogukban áll tudni, hogy mire költik a pénzüket.

Valódi információ híján, kénytelenek vagyunk sejtésekre hagyatkozni, és arra gondolni, hogy ezek odafent most is csak azt csinálják, amihez egyedül értenek: lopják a pénzünket, és közben cinikusan a szemünkbe röhögnek