Horthy óta nem volt olyan jó vezére az országnak, mint Orbán

Föld S. Péter 2020. február 23. 17:00 2020. feb. 23. 17:00

Talán nem véletlen, hogy a Facebook feldobta a 24.hu videóját, amely fényesen bizonyítja, hogy mindig van lejjebb, és az emberi agy bármikor képes alulmúlni önmagát. A két évvel ezelőtt készült felvételen Németh Szilárd okítja a színe elé járuló nyugdíjasokat, odakint a riporter mikrofonja előtt pedig arról beszél egy tiszteletben megfáradt honfitársunk, hogy esze ágában sincs Bécsbe utazni, mert az nagyon veszélyes hely. Amúgy meg neki az a véleménye, hogy Horthy óta nem volt még olyan jó vezetője az országnak, mint Orbán Viktor.

Mielőtt mindezeket megpróbálnánk értelmezni, emlékeztetnénk arra, hogy egy másik nyugdíjastalálkozón Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és Fazekas Sándor akkori agrárminiszter „szöcske show”-val szórakoztatta az idős embereket. Azzal traktálták a szerencsétleneket, hogy ha idejönnek a migránsok, lőttek a rántott húsnak, mert mindnyájunknak szöcskéből és skorpióból készült ételeket kell majd ennünk. Már akkor is nyilvánvaló volt, hogy e hülyeségek terjesztése azt a célt szolgálja, hogy ezekkel az ostobaságokkal foglalkozzunk, és ne a valódi problémákkal. 

Nem véletlen, hogy ilyen színvonaltalan gumicsontokat szór a hatalom a nép elé. Nemcsak az újságíróknak és a szimpatizánsoknak adnak ugyanis ezzel témát, de a potenciális szavazóikat is ezen a szinten tudják megszólítani. 

Mert nem csupán az ország szisztematikus kirablása folyik hosszú évek óta, de ezzel párhuzamosan – igaz, ettől nem függetlenül –, zajlik egy másik folyamat is: a lelkek mérgezése és az ország tudatos elbutítása. Nem véletlenül: egy lebutított ország lakóit sokkal egyszerűbb manipulálni, bármilyen ügy érdekében befolyásolni.

A szöcskeevés, vagy éppen Bécs ekézése tipikus példája annak, hogy mit gondol a Fidesz és a kormány az emberekről. Azt gondolja, hogy már kellően hülyék ahhoz, hogy a legképtelenebb történeteket is le lehessen tolni a torkukon.

A kommunikációs csapda kétségkívül létezik, ám ebből ki lehet sétálni. Mégpedig úgy, ha helyén kezeljük a dolgokat. Leírjuk, ahányszor, és ahol csak lehet, hogy a szöcskeevéssel riogatni kapitális baromság, és nem mellékesen, nettó aljasság, mert az egyszerű, tanulatlan emberek zsigeri félelmeire épít. S mindemellett azt is le kell írni, hogy Bécs már sokadszorra nyerte el a legélhetőbb város címet, miközben Orbán és társai szétlopták Magyarországot, felélték a mostani nemzedék jelenét, a gyerekeink, az unokáink jövőjét.

A kettőt együtt kell bemutatni. Mert Németh Szilárd valóban egyszerű, mint a faék, de azt még ő is tudja, hogy a Horthy-kultusz élesztésével egy aljas terv végrehajtásában vállal bűnrészességet.