Horváth Aladár levelet írt a börtönbe vonuló fiának

Márkus 2017. szeptember 5. 11:52 2017. szept. 5. 11:52

Horváth Aladár Facebook-bejegyzésben búcsúzik börtönbe vonuló fiától.

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészésért két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a cigány pártot szervező, liberális jogvédőként is tevékenykedő Horváth Aladár fiát - minderről korábban maga az érintett, ifjabb Horváth Aladár számolt be "Mennem kell" című Facebook-bejegyzésében.

A férfi azt állította, hogy nem tudta, amit tesz az bűncselekmény: "Én mint kezdő taxis nem érdekelt, milyen származású ember ül be, és hova kell vinnem hiszen ez a munkám vittem is, csak fizessen... kollégákkal együtt megbízható rendes emberekkel akik büntetlen előéletűek ahogy Én is! Dolgoztunk!"

Horváth szerint s cél az volt, hogy lejárassák az apját, aki volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő, jogvédő, a Magyarországi Cigány Párt alapító elnöke, a 2014-es választáson listavezetője volt.

Horváth Aladár ugyancsak a közösségi oldalán búcsúzott börtönbe vonuló fiától, akit útravalóval is ellátott:

"Ne engedj a csábításnak, a lelki-szellemi erőddel vívj ki megbecsülést! Próbáld meg egy erős (katolikus?) kollégiumnak képzelni a bv-t, ahol egy FREE STYL-t, egy friss, szabad stílust hozol: emlékezz, tinédzser korodban te voltál a legjobb repper Pesten. Csinálj együttest, színjátszókört, muzsikáljatok sokat, de kevés hallgatót, abból elég volt máig.

Tanulj angolt, Ales, ahogy Attila mondta, a színészség folytatásában is sokat segíthet! Ha van rá lehetőség fejezd be a gimit, és ha megbocsátottál Istennek, jelentkezz a lelkészképzőbe: nagyon kéne egy (két) hiteles lelkész! Olvasd a romani nyelvű bibliát, tanuld meg rendesen őseid nyelvét!"


Horváth végül azt írja, hogy ha van egy fikarcnyi keresztyéni lelkület a hatalom birtokosaiban, ha létezik magyar igazságszolgáltatás, akkor haza kell, hogy engedjék a fiát.

"Ha pedig az autokrácia nyers hatalmi érdekei dolgoznak, kérni fogom a nagy vezért, engedélyezze, hogy a fele büntetésed én üljem le, mert azt miattam kaptad!"