Horváth Csaba: kell és lehet csökkenteni a parkolási díjakat

HírKlikk 2019. november 27. 09:27 2019. nov. 27. 09:27

A fővárosi MSZP kezdeményezi, hogy a főpolgármester tárgyalásokat folytasson a mobilszolgáltatókkal az elektronikus parkolás díjainak csökkentése érdekében – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Horváth Csaba.

A szocialisták budapesti frakcióvezetője a fővárosi közgyűlés ülése előtt beszélt arról, hogy a testület könnyítéseket tervez elfogadni a parkolási rendszerrel kapcsolatban. Ez a parkolóórák számának csökkentésével és az elektronikus, illetve SMS-alapú parkolási díjfizetés térnyerésével járna.

Ennek feltételeként a politikus megemlítette, hogy el kell kerülni azt a nonszensz helyzetet, hogy az alacsonyabb díjtételek esetén az elektronikus fizetést a parkolásért fizetett összegnél is nagyobb, úgynevezett kényelmi díj terheli.

Ezért a budapesti szocialisták kezdeményezik, hogy Karácsony Gergely polgármester tárgyaljon a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel és a mobilszolgáltatókkal, hogy a ma már idejétmúlt árak jelentős mértékben csökkenjenek, mert ez szolgálja azt a társadalmi igényt, hogy könnyen és olcsón fizethessenek a szolgáltatásért a Budapesten parkolók – mondta Horváth Csaba.