Hullámokat vet a nyugati sajtóban is Petry kirúgása

HírKlikk 2021. április 7. 20:45 2021. ápr. 7. 20:45

Petry Zsolt kapus-edzőt elbocsátották a berlini Hertha SC-től az azonos neműek házasságáról és a bevándorlókról tett kijelentései miatt – erről számos más sajtóorgánum mellett a SZER is beszámolt.

A Szabad Európa Rádió cikke részletezte Petry Magyar Nemzetben megjelent interjúját, és idézte a klubot, amely a döntést azzal indokolta, hogy Petry nézetei nem felelnek meg a csapat sokszínűségről és toleranciáról vallott értékeinek. A Hertha SC méltatta Petry tevékenységét, egyebek között azzal, hogy hatéves ottléte alatt mindig nyitott, toleráns és segítőkész volt, és soha nem lépett fel homofób, vagy idegengyűlölő módon. 

Carsten Schmidt elnök kifejtette, „Még ha figyelembe vesszük is Zsolt megnyilatkozásának finomabb részleteit, a fordítást és azt a tényt, hogy néhány megjegyzése kimaradt a cikkből, végül arra jutottunk, hogy az egész megnyilvánulás nem egyeztethető össze a Hertha SC. értékeivel”. 

A cikk emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor az elmúlt években egyre konzervatívabb ideológiát propagált, és igen éles nyelvezetet használt a bevándorlók és a muzulmánok ellen, akik szerinte felforgathatják az európai kultúrát.

Forrás: Hírklikk