Hülyének lenni állampolgári jog

Márkus 2017. január 25. 06:06 2017. jan. 25. 06:06

Hülyének lenni állampolgári jog, mondta Simicska Lajos a Kaya Ibrahim-ügy kirobbanása idején, ezzel próbálva magyarázni a nyilvánosságra került kétes ügyleteket. Valami hasonló sejlik ki Gulyás Gergely szavaiból is, amelyet minap mondott az Atv.hu-nak.

A téma Soros György davosi nyilatkozata volt, amellyel a magyarországi civil szervezetek elleni támadásra reagált. Az ismert bankár azt mondta, hogy a magyar kormánytagoknak a magyar civil társadalomnak címzett fenyegetései ellentmondanak az Európai Unió értékeinek és a jogállamiság iránti elkötelezettségnek, amelyre az EU épült évtizedeken át.

Gulyás Gergely erre mondta válaszul, hogy Soros még amikor körültekintően igyekszik fogalmazni, akkor sem képes igazat mondani. Ugyanis, a kormány tagjai a miniszterelnök és a miniszterek, akik részéről semmilyen fenyegetés nem fogalmazódott meg. Gulyásnak igaza van, hiszen Németh Szilárd, aki a civilek elleni támadás egyik vezéralakjává nőtte ki magát, nem tagja a kormánynak. Akkor viszont ne is vegyük komolyan, amit mond? Legalábbis ez követezik az előbbi kijelentésből.

Gulyás Gergely szerint Magyarországon véleménynyilvánítási szabadság van, és ez Németh Szilárdot is megilleti. Majd hozzátette, hogy pillanatnyilag e témakörben - mármint a külföldről támogatást elfogadó civil szervezet vezetőjének vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettsége - semmilyen törvényjavaslat nincs az Országgyűlés előtt.

Így marad a kérdés: akkor miről is beszélt Németh Szilárd nemkormánytag?