IDEA: a kormánypárt mellett csak három párt jutna be a parlamentbe

HírKlikk 2024. szeptember 14. 17:20 2024. szept. 14. 17:20

Ha augusztus végén, szeptember elején országgyűlési választásokat tartottak volna Magyarországon, a Fidesz-KDNP-n és a TISZA Párton kívül még két pártnak sikerült volna a parlamentbe jutnia: a DK a biztos szavazó, pártot választani tudók között 8, a Mi Hazánk pedig 7 százalékos szavazati arányt ért volna el. Ez derül ki az IDEA Intézet ebben az időszakban elvégzett, országos reprezentatív felméréséből.

Az IDEA Intézet 2024. augusztus 28-a és szeptember 6-a között elvégzett országosan reprezentatív felmérésének adatai alapján nyár végén a kormánypártok támogatottsága 28 százalék volt a teljes, felnőtt népesség körében. A biztos szavazó, pártot választani tudók között ez 39 százalékos szavazati arányt jelent.

Az atv-ben megjelent felmérés szerint az EP-választás utáni, június végi időszakhoz képest kis mértékben, de csökkent a kormánypártok támogatottsága, hiszen ekkor még a teljes népesség körében 30, a biztos szavazó, pártot választani tudók között pedig 41 százalékos volt a Fidesz-KDNP támogatottsága. A TISZA Pártra a felnőtt népesség 23 százaléka szavazott volna augusztus végén, szeptember elején, ami a biztos szavazó, pártot választani tudók között 34 százalékos szavazati arányt jelent. 

Forrás: atv.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom