Illegális kiskutya-kereskedelem Magyarországról

HírKlikk 2021. március 6. 06:00 2021. márc. 6. 06:00

A német nyelvű sajtóban hosszú ideje folyamatosan téma, hogy Kelet-Európából – többnyire nem tisztességes tenyésztőktől, hanem úgynevezett szaporítóktól – nagyon sok, részben oltatlan, részben akár beteg kutyakölyköt csempésznek Európába – szörnyű körülmények között –, hogy ott jó pénzért eladják őket – írja a Neue Kronen Zeitung.

A legutóbbi esetről az osztrák bulvárlap számolt be: egy kutyacsempészt Nickelsdorf közelében fogtak el, mert feltűnt, hogy a kocsija túl van terhelve. Az autó csomagtartójában több rögzítetlen csomag mellett, három dobozban hat kiskutya volt, messze túl fiatal a szállításhoz. Az illető Békéscsabáról indult reggel nyolckor, és 18 óra alatt szándékozott elérni Nagy-Britanniában lévő célját. A kiskutyák dokumentumai hamisítottak voltak, az állatok nem voltak szállítható állapotban, és egyikük már nagyon rosszul volt. A magyar férfi ellen az intézkedő rendőrök feljelentést tettek az osztrák ügyészségen. 

Megjegyezzük, hogy a Neue Kronen Zeitung mostani cikkéhez hasonló, az ilyen esetekről szóló írásoknak már évek óta se szeri, se száma a német nyelvű sajtóban. Nemrég például egyetlen járműben több tucat kiskutyát találtak.