Ilyen is van: Mészáros Lőrinc egyik cége nem nyert egy közbeszerzésen

HírKlikk 2024. október 1. 15:20 2024. okt. 1. 15:20

A Mészáros M1 Autókereskedő Kft. a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központnak szeretett volna autókat szállítani, ám nem ők nyerték el a megrendelést. A bontási jegyzőkönyv szerint a nyertes MHC Mobility Zrt. Zrt. 1000, míg Mészáros cége csak 892,39 pontot kapott. A nyertes havi 1 354 803 forintos, a Mészáros féle cég pedig havi 1 518 167 forintos ajánlatot adott.

A kétrészes eljárásban öszesen 12 autó 36 hónapra szóló bérletére és flottakezelésére írt ki eljárást az állami szervezet, mindkét részt az MHC Mobility Zrt. vitte el a felcsúti milliárdos cége, a Mészáros M1 Autókereskedő Kft. elől – írta a Menedzsment Fórum.

Aggodalomra azonban nincs ok, Mészárosék is a pénzüknél vannak: a Mészáros M1 Autókereskedő Kft. és a Mercarius közös, 9,9 milliárd forintos ajánlatukkal még januárban elvitték a Magyar Közút 480 darab, 3,5 tonna alatti könnyűteher és speciális könnyűteher gépjárműre kiírt közbeszerzését.

Korábban az Átlátszó mutatta be, hogy egymás ellen vagy együtt nyerik a tendereket a kormányközeli cégek a flottakezelési, járművásárlási eljárásokban.

Forrás: Menedzsment Fórum



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom