Infarktusos beteggel kampányolt a fideszes győri jelölt, de törölte a kínos videót – nálunk megnézheti

HírKlikk 2020. január 9. 17:48 2020. jan. 9. 17:48

Csak egy egyszerű kérdést tennénk fel, mielőtt rátérünk a részletekre: aki ennyire felelőtlen és ingatag belső értékrendszeren dülöngél, arra hogyan lehetne rábízni egy város vezetését...?

Újabb győri botrány egy videó körül: dr. Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármesterjelöltje a jelek szerint, saját értékrendszeréből fakadóan nem tud felelős döntést hozni. Cikkünk megjelenése után – úgy tűnik – szóltak neki, hogy még a pártjának is kínos az önjáró kampánya. Hiába – a videót itt megnézheti.

Ezzel végképp eljátszotta a hitelét a népéért dolgozó egyszerű és önzetlen körorvosi szerepben tetszelgő dr. Dézsi, miután a Borkai utódjának kiszemelt fideszes jelölt január 4-én hajnali 6 órakor egy önmaga által önmagáról készített videóban rögzíti, hogy éppen megérkezett a győri Petz Aladár kórház parkolójába, ahol a saját nevére kiállított beállóban kiszállt autójából (erről később még ejtenénk pár különös információt). Mindeközben az alábbiakkal kommentálja a világ önzetlen megmentőjének szerepében tetszelegve azt, ami alapvetően a dolga és amiért a fizetését kapja az államtól, vagyis tőlünk:

„Hat óra van... S éppen most parkoltam le ide a saját parkolómba(!), merthogy jött egy szívinfarktus és ilyenkor, amikor a város alszik és hát még a sürgősségin is nagy nyugalom van és csend..., hát jövök és megint csak megmentjük egy ember életét”

– tudatta mindezt orvosként, szerényen, a politikai kampányhajrában(!) a Fidesz polgármesterjelöltje.

Természetesen megvádolhatnák az ellenzéki sajtót azzal, hogy csak ellenérdekelt kampányfogásként kapta fel a fejét erre a minősíthetetlen, sőt, erkölcstelen politikai haszonlesésre. Ráadásul mindezt egy olyan helyzetben, amikor még egy infarktusos, az életéért küzdő ember helyzete sem szent a fideszes, ráadásul kardiológusként tevékenykedő orvos számára – ha a hatalom megszerzéséről van szó.

Az viszont egyértelműen minket igazol, hogy dr. Dézsi stratégái leszedették hebehurgya jelöltjükkel az inkriminált politikai reklámot, dr. Dézsi oldalán legutóbbi bejegyzésként már csak egy – ráadásul rossz magyar helyesírással jegyzett – Kis herceg-idézet szerepel, november 22-ről.


Mindebben feltehetően szerepet játszik az is, hogy igyekeztünk megtudni, mi is történt pontosan január 4-én hajnalban a győri kórházban. Az orvos által hivatkozott beteg jól van, megfelelő szakmai ellátást kapott a polgármester-jelöltként segítségére siető orvostól.

Felhívtuk a sürgősségi osztályt, ahol a diszpécser arról informált, hogy nem informálhat. Megkerestük a helyi mentőszolgálat munkatársát is, aki szintén elutasító válasszal reagált, amit természetesen elfogadtunk, elvégre a szakmai protokoll tiltja bármilyen információ közvetlen kiadását. Ez csak a központi Országos Mentőszolgálaton keresztül történhet, az is email-ben, amit természetesen megtettünk, de a videó kicenzúrásának tükrében a válaszra – ha egyáltalán érkezik – nem tudtunk heteket várni, informálni akartuk olvasóinkat.

Természetesen csak a véletlenek különös egybeesése lehet, hogy a tegnapi érdeklődéseinket követően, mára lekerült a kompromittáló videó dr. Dézsi Csaba András közösségi oldaláról. 

Nem mellesleg, a videón feltűnik, hogy a „saját parkolójába” (ami természetesen egyelőre a kórházé...) nem a Hírklikk által is megírt Jaguár XP, illetve Porsche Cayenne luxusautói egyikével parkolt be, hanem – mily meglepő – egy szerény Suzukival, amit helyi, meg nem erősített információk szerint, állítólag az önkormányzat bocsátott a rendelkezésére. Amennyiben ez tényként kezelhető, úgy a jelenlegi győri önkormányzat felelős vezetői tiltott támogatással segítenek egy politikai kampányt, ami még a NER-alaptörvény szerint is bűncselekmény...

A doktor úr hirtelen feltámadt szerénységéről nem mellesleg a hajdani EDDA zenekar frontembere juthat az eszünkbe, aki a ’80-as évek elején, a zenekar berobbanásakor úgy gondolta, hogy – akkor még – szocialista rockzenészhez méltó járgánnyal furikázik a koncertekre bandájával, ami konkrétan egy hófehér Mercedes volt.

Ezt követően, a miskolci „prolirockkal” befutott Pataki –  finoman szólva – visszás érzéseket keltett a rajongókban a felvágós fennhéjazásával, s miután ezt többen jelezték, úgy vélte, stílszerűbben kéne menőzni, s le is cserélte az autót – egy hófehér Volgára.

Mindezek után, most már igazán aggódunk a győri fideszes jelöltért, nehogy előkerüljön egy, a mostaninál is kínosabb kompromittáló videó, ahogy az már a győri NER-lovagoknál megszokott.