Itt az újabb figyelmeztetés a NAV-tól: ennyi nap van vissza az szja-bevallás véglegesítési határidejéig

HírKlikk 2021. május 18. 04:00 2021. máj. 18. 04:00

Május 20-án éjfélig lehet módosítani a személyi jövedelemadókról készített adóhatósági bevallástervezetet – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.

A tervezetek május 20-án éjfélkor bevallássá válnak, kivéve az őstermelőkét, az áfás magánszemélyekét, és az egyéni vállalkozókét.

A közlemény szerint május elejéig a NAV több mint 400 ezer KAÜ-azonosítóval (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosító) nem rendelkező adózót értesített postán a bevallási tervezetről. Az azonosítóval rendelkezők az e-szja felületen tekinthetik meg a tervezetet.

Akiknek visszajár a befizetett adóból, vagy fizetniük kell a bevalláskor, és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezet személyre szabott kiegészített nyilatkozatát kell kitölteniük. Visszaigényelhető adó esetén a kiutaláshoz bankszámlaszámot, vagy postacímet kell közölni. Rendelkező nyilatkozatok esetében az átutaláshoz a pénztár, szolgáltató, nyugdíjbiztosító nevét, adószámát, bankszámlaszámát kell feltüntetni – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI