Jachtparkolóval üzent a Momentum Szijjártónak: tudjuk, mit tettél tavaly nyáron!

HírKlikk 2021. február 6. 18:00 2021. feb. 6. 18:00

A Momentum aktivistáinak és néhány politikusának köszönhetően, Szijjártó Péter, ha akar, akár luxusjachttal is parkolhat munkahelye, a Külügyminisztérium előtt. A nyáron már egyszer felfestettek egy ilyen jelet a parkolóba a Momentum aktivistái, emiatt egy 17 éves fiú ellen gyámhatósági eljárás indult.

Orosz Anna és a  Momentum ifjúsági szervezetének tagjai újra luxusjacht-parkolót festettek a Külgazdasági és Külügyminisztérium parkolójába, hogy – mint mondták – a nyáron Szijj László milliárdos jachtján nyaraló Szijjártó Péter miniszter tudja, hová parkoljon – írta a 444. „Nem hagyjuk megfélemlíteni magunkat! Kiállunk a szabad véleménynyilvánítás mellett, és a jövőben sem fogjuk szó nélkül hagyni a korrupciót, legyen szó oligarchák jachtján való nyaralásról, eltitkolt luxusvilláról, vagy haveroknak juttatott milliárdokról" - írja a Facebookon a Momentum

A 444 emlékeztet arra, hogy a nyáron már egyszer felfestettek egy ilyen jelet a parkolóba a Momentum aktivistái, emiatt az egyik 17 éves fiú ellen gyámhatósági eljárás indult. A vízbázisú festékkel és stencillel fölfestett jelet a Fővárosi Közterület-fenntartó 4500 forintért eltávolította. Ennek ellenére, eljárás lett az ügyből. A 17 éves fiút és szüleit behívták a rendőrségre, ahol azzal is megfenyegették őket, hogy gyámhatósági eljárás is indulhat ellenük.

Mint ismeretes, Orbán Viktor tavaly a nyári turistaszezon előtt hirdette meg a „Több Balaton, kevesebb Adria” jelszót, ezzel arra utalt, hogy a járvány miatt a hazai vizek biztonságosabbak, mint az Adria. Ennek ellenére, Szijjártó Péter külügyminiszterről kiderült, hogy családjával együtt egy olyan luxusjachton nyaralt az Adrián, amelynek heti bérleti díja hozzávetőlegesen 60 millió forint. Miután az amúgy jól kereső külügyminiszter hivatalos jövedelméből nem telik ilyen nyaralásra, felvetődött a korrupció vádja is, mivel a jacht tulajdonosa, Szijj László, a NER egyik kedvezményezettjeként számos milliárdos beszerzéshez jutott hozzá.