Jakab Péter: Márki-Zay Péter lesz jövőre Orbán Viktor ellenzéki kihívója

HírKlikk 2021. október 17. 20:45 2021. okt. 17. 20:45

Jakab Péter is gratulált Márki-Zaynak. Szerinte nem volt apróbetűs rész, a választók döntöttek, Márki-Zay Péter lesz jövőre Orbán Viktor ellenzéki kihívója.

„Véget ért Magyarország első országos előválasztása. Nagyon sokat dolgoztunk rajta, hogy sikeres legyen. Az is lett, hisz' nagyon sokan vettetek részt rajta. Köszönöm mindenkinek, aki segített a lebonyolításában, és köszönöm nektek, akik szavaztatok. A döntést meghoztátok, eszerint Márki-Zay Péter lesz Orbán Viktor kihívója a jövő évi országgyűlési választáson” – reagált Facebook-posztjában Jakab Péter, a Jobbik elnöke az előválasztási eredményekre. 

A politikus hozzátette, tudja, hogy vannak most, akik csalódottak, mert nem az ő jelöltjük nyert. Tudja, hogy vannak most, akik sorolnák a sérelmeiket, amiket elszenvedtek a kampány alatt. „Én viszont mindenkit arra kérek: ne tévesszük szem elől a valódi célt, ami sohasem egymás legyőzése volt, hanem az, hogy a többség dönthesse el, ki vezesse az összefogást a rezsim elleni küzdelemben” – szögezte le a politikus. 

Jakab az előválasztás szabályához ragaszkodik, „abban pedig nincs apró betűs rész, miszerint csak akkor támogatom a győztest, ha az a szívemnek kedves. A győztest mindannyiunknak támogatni kell, mert csak így van esély legyőzni az Orbán-rendszert. Én ezt fogom tenni” – ígérte.

„Péternek gratulálok a győzelemhez, de most jön a neheze. Mindenkinek, aki hisz az összefogás erejében, azt üzenem: maradjunk együtt, tartsuk a sort, és a győzelem nem maradhat el” – zárta gondolatait a Jobbik első embere.