A Jobbik visszavág: Varga-Damm Andrea a becstelenséget választotta

HírKlikk 2020. május 22. 06:08 2020. máj. 22. 06:08

Ahogy a Hírklikk is megírta, a pártvezetés felszólítása ellenére, nem adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát a jobbikos Varga-Damm Andrea. Az ellenzéki politikus ezt csütörtökön jelentette be közösségi médiaoldalán.

Mint ismeretes, szerda este jelentette be a pártvezetés, hogy 24 órát ad a képviselőnek a lemondásra. Ha ennek nem tesz eleget, kezdeményezik kizárását a frakcióból.

Indoklásuk szerint, a Jobbik képviselői a téma felelősének, a honvédelmi és rendvédelmi bizottság alelnöke, Varga-Damm Andrea javaslata alapján szavazták meg „az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvényt", holott megfelelő tájékoztatás és előkészítés esetén, a párt sohasem adta volna a nevét egy ilyen javaslat elfogadásához.

Varga-Damm közösségi oldalán tette közzé, hogy az elmúlt 24 órában megismerte a párt tagságának és támogatóinak álláspontját a kérdésben, és mintegy 1200 üzenet, levél, telefonhívás alapján, „vagyis az aktív tagság jelentős része kérésének eleget téve" döntött úgy, hogy „nem hagyja cserben" sem a Jobbik közösségét, sem az őt támogató polgárokat.

A Jobbik elnöksége csütörtök este közleményt adott ki, amelyben azt írja, „nincs meglepetés: Varga-Damm Andrea a becstelenséget választotta". 

A párt úgy véli, Varga-Damm Andrea a saját esküjét megszegve döntött úgy, hogy a tisztesség és becsületesség számára csupán a külvilágnak szóló üres lózung, és megtartja a párttól kapott országgyűlési mandátumát annak ellenére, hogy visszaadásáról a Szent Korona előtt tett esküt. Súlyosbító körülmény, hogy Varga-Damm Andrea jogvégzett ember, aki elméletben nagyon is jól tudja, hogy az adott szó kötelez.

A Jobbik szerint, esküjének megszegésén túl, legalább ugyanilyen súlyú bűn, hogy – szemben a frakcióvezetéssel – a mai napig nem ismerte el, hogy hibázott, helyette a megfigyelési törvényt bíráló választókat gyalázta a közösségi médiában, butának nevezve a szavazókat.

A Jobbik számára a választó szövetséges, akit nem lehet megalázni. Főleg nem egy országgyűlési képviselőnek. Aki ilyet tesz, azzal nem kívánunk közösséget vállalni – zárul a közlemény.

Forrás: Hírklikk