Jobbos zenekarokba tolta a pénzt Kásler a miniszteri keretből

HírKlikk 2020. június 4. 16:35 2020. jún. 4. 16:35

12 millió az Ismerős Arcoknak, négy a Kárpátiának – Kásler Miklós emberminiszter bebizonyította, hogy képes tenni a kultúráért, ha kell.

12 millió forint jutott a Nemzeti Kulturális Alap április-májusi miniszteri keretéből a Real Pictures Kft.-nek, hogy filmet készítsen az Ismerős Arcok zenekarról – írta meg a 444.hu

Ez azért is érdekes, mert köztudott, hogy ez a zenekar játssza a Nélküled címü, fociszurkolókhoz és kormánytagokhoz oly közelálló dalt.

Az emberi erőforrások minisztere a szintén erősen jobboldali Kárpátia zenekart sem hanyagolta el: négymilliót adott nekik dokumentum- és koncertfilmjük vetítésére. 2018-ban a Kárpátia már kapott támogatást a miniszteri keretből, akkor filmkészítésre ötmilliót.

Kásler keretéből jut még 20 millió a Kincses Kolozsvár Egyesületnek a Kolozsvári Magyar Napokra, 10 millió Kossuth Lajos és Széchenyi István bronz domborművének felállítását Szlovákiában, és Kállai Ernő is kapott 5 millió forintos alkotói támogatást, hogy elkészíthesse az „Erdélyi emlékek – szépen szól a tárogató hangja a Hargitán” című művét.