Joe Biden szerint meg kell állítani Putyint

HírKlikk 2023. december 29. 20:40 2023. dec. 29. 20:40

Az amerikai elnök „éles emlékeztetőnek" nevezte Oroszország legutóbbi rakétatámadását Ukrajna ellen, és sürgette a kongresszust, hogy hagyja jóvá a további támogatásokat.

Joe Biden „éles emlékeztetőnek" nevezte az Ukrajna elleni legutóbbi orosz rakétatámadást, amely szerinte Vlagyimir Putyin orosz elnök változatlan célját, Ukrajna megsemmisítését szolgálja. Biden kiemelte az éjszakai támadás súlyosságát, amely 31 civil halálát és több mint 120 sérültet követelt Ukrajna-szerte, és a legnagyobb légitámadásnak minősítette azóta, hogy Oroszország 2022 februárjában megkezdte invázióját – írja a Portfolio.

Biden hangsúlyozta, hogy Putyin szándéka Ukrajna megsemmisítésére és népének leigázására a csaknem két éve tartó pusztító háború után sem változott. Hangsúlyozta, hogy Putyint „meg kell állítani". Az amerikai elnök szerint az Egyesült Államok és szövetségesei által biztosított légvédelmi rendszerek hatékonyak, ezek segítségével Ukrajna az Oroszország által indított rakéták és drónok közül sokat elfogott és megsemmisített.

Biden sürgette a kongresszust, hogy hagyja jóvá az Ukrajnának nyújtott további segélyeket. Az idei utolsó segélycsomag részeként akár 250 millió dollár értékben fegyvereket és felszereléseket biztosít Ukrajnának.

Biden figyelmeztetett, hogy a konfliktus következményei túlmutatnak Ukrajnán, kihatnak a NATO-szövetségre és Európa biztonságára, miközben magára az Egyesült Államokra is kockázatot jelentenek. Ha diktátorok és autokraták szabadon garázdálkodhatnak Európában, megnő a kockázata annak, hogy az Egyesült Államok közvetlenül belekeveredik... Nem hagyhatjuk cserben szövetségeseinket és partnereinket. Nem hagyhatjuk cserben Ukrajnát – hangsúlyozta.

Forrás: Portfolio


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom