Jogerőssé vált Karácsony Gergely újraválasztása

HírKlikk 2024. július 15. 19:30 2024. júl. 15. 19:30

Nem adott be senki fellebbezést a június 9-i főpolgármester-választás eredményével kapcsolatban.

A két körös újraszámlálás után harmadszorra is – 293 voks előnnyel – győztesként kihirdetett Karácsony Gergely marad a főpolgármesteri poszton – tudta meg a hvg.hu.

A jogorvoslati idő július 12-én hétfőn 16 órakor járt le, így október 1-től újra Karácsony Gergely lesz Budapest főpolgármestere 5 éves ciklusra. Az NVI közlése szerint, ha valaki megtámadta volna a döntést, ugyanaz lett volna a menetrend, mint eddig: az NVB-határozat ellen 3 napon belül, hétfő 16 óráig esetlegesen érkező bírósági felülvizsgálati kérelemről a Kúria legkésőbb 8 napon belül döntött volna.

Először 324 vokssal győzött Karácsony Gergely Vitézy Dávid előtt, de már ez is hihetetlenül szoros eredménynek számított, hiszen a különbség csupán 0,04 százalék volt, másodszor Karácsony maradt a győztes, de az előnye 41 voksra, 0,005 százalékra apadt, harmadszor – miután összeszámolták a mintegy 800 ezer, eredetileg érvényesnek talált voksot is – Karácsony Gergely végzett továbbra is az első helyen, de előnye 293 voksra nőtt.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom