Jogerősen is elítélték Gulyás Mártonékat

HírKlikk 2019. július 2. 18:37 2019. júl. 2. 18:37

Megszületett a jogerős ítélet: Gulyás Márton aktivistának 220, társának pedig 80 óra közérdekű munkát kell végeznie. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék enyhítette az elsőfokon kirótt büntetést – derül ki a mai tárgyalásól kiadott közleményből.

Gulyás Mártont és aktivista társát, Varga Gergőt 2017 április 1­0-én állították elő a Sándor Palota előtti spontán tüntetés után. Az elsőfokú tárgyaláson az ügyészség csoportosan és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével, valamint társtettesként, műemlék megrongálásával elkövetett rongálás bűntettével vádolta meg a két férfit, akik korábban a Köztársasági Elnöki Hivatal székhelyéül szolgáló Sándor-palota épületéhez dobtak két flakon festéket, ezzel beszennyezve azt.

A Fővárosi Törvényszék másodfokú tanácsa – egyetértve az elsőfokon eljáró bírósággal – mindkét elkövetőt bűnösnek mondta ki garázdaság és rongálás bűntettében, büntetésüket azonban enyhítette a jelentős időmúlásra és a II. rendű vádlott büntetlen előéletére tekintettel. Így az I. rendű vádlottat 220 óra, míg a II. rendű vádlottat 80 óra közmunka teljesítésére, valamint egyetemlegesen 618 220 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

Forrás: Hírklikk