Jogsértést követett el a fideszes alpolgármester

HírKlikk 2019. szeptember 17. 12:43 2019. szept. 17. 12:43

Szarvas Attila Sándor XVIII. kerületi alpolgármester, fideszes képviselőjelölt olyan szórólapokat készített, ahol a neve mellett feltűnnek az alábbi logók is a jobb alsó sarokban: Fidesz, KDNP, XVIII. kerület.

A hvg.hu szerint az ellenzék szeptember 6-án kifogást nyújtott be a helyi, kerületi választási bizottsághoz, mivel véleményük szerint Szarvas törvénysértő módon kampányol, sérül a választások tisztasága. „Jogsértő, hogy a szórólapon az önkormányzat szimbóluma szerepel. Az önkormányzat közhatalmat jelenít meg” – állt a kifogásban.

A Helyi Választási Bizottság (HVB) lesöpörte a kifogást, mondván, azt névleg az MSZP tette, de jelölőszervezetként a Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP–Jobbik–Mindenki Magyarországa hetes fogat szerepel.

Fellebbezést követően az ügy a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) elé került, ahol szeptember 16-án megállapították, tévedett a helyi bizottság, amikor nem vizsgálta a beadványt. Az FVB kimondta azt is, hogy Szarvas azzal, hogy a választási szórólapján az önkormányzat jelképét szerepeltette, jogsértést követett el, megsértette a választás tisztaságának alapelvét és eltiltották a további jogszabálysértésektől.

Forrás: hvg.hu