Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják a Fidesz tiszabői jelöltjét

HírKlikk 2024. május 29. 18:50 2024. máj. 29. 18:50

Bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel gyanúsítják a hatóságok Blága Lászlót, a Fidesz-KDNP tiszabői önkormányzati jelöltjét.

A kormánypárti politikust 2022 októberében őrizetbe vették, és egy ideig letartóztatásban is volt a Hajdú-Bihar Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A 24.hu által megismert nyomozati iratok szerint Blága rendszeresen, több alkalommal, a Büntető törvénykönyvben meghatározott új pszichoaktív anyagot értékesített lánya és annak férje segítségével Tiszabőn. A képviselőjelölt lánya és annak férje szintén gyanúsítottak, a nyomozók szerint az általuk kialakított vevőkör részére értékesítette a drogot Blága is. Utóbbi két családtagot szintén letartóztatták egy időre.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint az ügy még nyomozati szakban van, eddig 13 személyt gyanúsítottak meg. 

A portál kérdésére közölték, két, ötven év körüli férfi is gyanúsított (a nyomozati iratok alapján egyikük Blága), minden bűncselekmény kábítószerrel vagy új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos az ügyben. Hozzátették, az ötven év körüli gyanúsítottak közül egyik sem ismerte be a bűncselekmény elkövetését, jelenleg szabadlábon védekeznek.

Keresték az ügyben telefonon Blága Lászlót is, aki tagadta a történteket. Amikor a meggyanúsításáról kérdezték, azonnal bontotta a vonalat. 

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom