Kampány indult a vasutasok és a buszosok testi épségének védelmére

HírKlikk 2023. október 7. 16:40 2023. okt. 7. 16:40

Egyre több támadás éri a MÁV és a VOLÁN dolgozóit: 2022-ben 175, míg 2023 első félévében csaknem 90 főt ítéltek jogerősen szabadságvesztésre a magyarországi bíróságok közfeladatot ellátó személy, például autóbusz-vezetők, jegyvizsgálók terhére elkövetett erőszakos cselekedet miatt. A MÁV–VOLÁN-csoport most kampányt indított munkatársai védelmére.

Az elmúlt hónapokban több alkalommal érte súlyos támadás a MÁV–VOLÁN-csoport munkatársait feladataik ellátása közben. A cégcsoport határozottan kiáll munkavállalói mellett, és elítél mindennemű erőszakot. A vállalat 2023. október elejétől egy hónapos intenzív figyelemfelhívó kampányt indított, hogy rávilágítson a problémára, illetve nyomatékossá tegye annak súlyosságát – írta a Pénzcentrum.

Az elkövetkezendő egy hónapban a MÁV–VOLÁN-csoport a honlapján, közösségi média-felületein, vállalati blogjában, óriásplakátokon, járművein és autóbusz-, illetve vonatállomásain változatos tartalmakkal próbálja felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy az erőszak nem megoldás a nézeteltérések rendezésére – közölte a cégcsoport. A kommunikációs kampányban hangsúlyozzák továbbá, hogy az autóbusz-vezetők, vonatvezetők, HÉV járművezetők, rendészek, jegyvizsgálók, közfeladatot ellátó személynek minősülnek, bántalmazásuk vagy munkavégzésük akadályozása bűncselekménynek minősül, ezáltal súlyosabb büntetést, akár szabadságvesztést is vonhat maga után.

A MÁV–VOLÁN-csoport az utasforgalommal érintett területeken közel 420 helyszínen több ezer kamerát üzemeltet. Az autóbuszok nagy részén fedélzeti kamerarendszerek működnek, amelyek a megelőzésben és a megtörtént esetek felderítésében nyújtanak segítséget. A társaság új autóbuszait már kizárólag kamerával ellátva szerzi be. A MÁV-START elővárosi motorvonatain, személykocsikon, valamint a belföldi InterCity kocsikon egyaránt található kamera. Ezek a biztonságot elősegítő beruházások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy kollégáink biztonságérzete javuljon feladataik ellátása közben.

Forrás: Pénzcentrum


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom