Karácsony: a kormány egyszerűen lenyúlja a programomat

HírKlikk 2020. január 30. 17:45 2020. jan. 30. 17:45

Budapest főpolgármestere a HVG-nek nyilatkozott így Vitézy Dávid kinevezésével kapcsolatban. Ennek ellenére, lehet hasznos együttműködés, de ahhoz az is kell, hogy a kormány ne csak szóban, hanem tettekben is bizonyítson.

Sunyin orozza el az ellenzéki főpolgármester koncepciójának elemeit és embereit Orbán Viktor. Mégis – tíz év óta először – kénytelen elfogadni az értelmes párbeszédet, pusztán azért, mert a demokrácia, ha levegőhöz jut, tényleg működik – írja a hvg.hu.

A lap idézi Karácsony Gergely főpolgármester szavait, amelyek szerint, a kormány egyszerűen lenyúlta az ellenzéki politikus programját:

„Nekünk van víziónk, egy egységes, okos, korszerű, élhető városról, de nagyon kevés a forrásunk; a kormánynak nincs Budapest-víziója, viszont szinte korlátlan erőforrás fölött rendelkezik, amelyet eddig csak megalomán tervekre fordított. Kérdés, hogy a kormány politikája csak szavakban fordult meg, vagy tettekben is kész szakítani az ókonzervatív elveivel."

A HVG szerint, a Fidesz célja, hogy az elveszített fiatal értelmiségi réteget egy modern város víziójával csalogassa vissza, és ehhez az első lépés „orbáni” volt: Vitézy Dávid aktiválása.

„Vitézy Dávidot úgy kapták elő, mint nyuszit a bűvészkalapból. Őt Karácsony Gergely a BKK élére szerette volna visszacsalogatni. A tárgyalások állítólag már annyira előrehaladottak voltak, hogy Vitézyt részletekbe menően beavatták közlekedéspolitikai elképzeléseikbe. Majd Vitézy ezzel a tudással átigazolt a kormányhoz, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK) vezeti” – írja a lap, amely szerint Vitézy a főváros és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, Fürjes Balázs néhány éven belül a Fidesz jelöltje is lehet a főváros vezetésére.

Forrás: HVG