Karácsony: a kormány megmutatta kik a másodrendű polgárok Magyarországon

HírKlikk 2020. december 27. 16:00 2020. dec. 27. 16:00

A főpolgármester szerint Orbán a „karácsonyi pénzadományaival” megmutatta, hogyan osztályozza a magyar állampolgárokat.

„A kormány karácsonyi „pénzadományai” világosan megmutatták, hogy mit jelent az, hogy Magyarország nem köztársaság” – kezdi Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely.

„Egy valódi köztársaságban nincsenek első- és másodrendű állampolgárok. Magyarországon vannak” – jelenti ki a főpolgármester.

„Többek között másodrendű állampolgárként kezeli a kormány azt a több mint 2,5 millió magyart, akik ellenzéki vezetésű településen élnek. Az önkormányzatok pénze a településen élő emberek pénze. Amikor a kormány elvonja az önkormányzatok saját bevételeit, majd politikai alapon diszkriminálva oszt vissza ebből valamennyit, akkor valójában állampolgár és állampolgár között tesz különbséget. És ez megengedhetetlen” – magyarázza Karácsony.

„A Magyar Önkormányzatok Szövetsége éppen ezért követeli, hogy az állam településmérettől és a vezetés politikai színezetétől függetlenül kompenzálja az összes önkormányzatot az iparűzési adó megfelezése miatt. Városaink kifosztása nem kormányzás” – zárja sorait a főpolgármester.

Forrás: Facebook