Karácsony: a Mocsárosdűlőt nem beépítjük, hanem megvédtük a beépítéstől

HírKlikk 2021. december 3. 14:00 2021. dec. 3. 14:00

A főváros nem beépíti a Mocsárosdűlőt, hanem megvédte a beépítéstől azzal, hogy hetven százalékkal csökkentette a terület beépíthetőségét – közölte a főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely a bejegyzésben arra reagált, hogy a Fidesz fővárosi szervezete szerint a baloldal lakópark építését és ingatlanfejlesztést tervez a III. kerületi Mocsárosdűlőn.

A főpolgármester azt írta: a Mocsárosdűlő Buda egyik utolsó egybefüggő zöld foltja, amelyet Tarlós István volt főpolgármester vezetése alatt tele akartak építeni, de a jelenlegi fővárosi vezetés ezt megakadályozta. A terület beépíthetőségének csökkentésével az a cél, hogy a Mocsárosdűlő nagy része megmaradhasson természetes állapotában, és „erről alapos írások születtek", amelyek több honlapon is olvashatók.

Kiemelte: csak a Fővárosi Közgyűlés határozza meg azokat az ingatlanokat, amelyeket esetlegesen értékesítenek. Az idei értékesítési terv nyilvános és elérhető ezen az oldalon – fűzte hozzá a főpolgármester, aki szerint ebből is látszik, hogy a fővárosi ingatlanhasznosítás érdemben különbözik a kormányétól.

Karácsony Gergely leszögezte: a fővárosi értékesítendő ingatlanok között a Mocsárosdűlő nem szerepel, és nem is fog, mivel a jövőbeni hasznosítás irányait a III. kerületi önkormányzat határozza majd meg.

Megvédjük Budapest zöld értékeit. Ezt tesszük mi, amíg ők lejárató kampányokat szerveznek orosz mintára, titkosszolgálati módszerekkel. Kihez mi illik… – írta a főpolgármester, hozzátéve: a Fidesz „újabb hazugsága újabb feljelentést von maga után".

Forrás: MTI/Hírklikk