Karácsony: emberek segítése helyett, betonra és vasra költené a kormány a helyreállítási alapot

HírKlikk 2021. április 19. 20:00 2021. ápr. 19. 20:00

A főpolgármester arra is felhívja a figyelmet, hogy a kormány „nulla javaslatot fogadott be azok közül, amiket a főváros és az önkormányzatok szövetsége megfogalmazott”.

„Az embereknek adott segítség helyett inkább betonra és vasra költené a kormány az európai helyreállítási alap hatalmas támogatását” – kezdte Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely, hozzátette, hogy amennyiben nem tudják meggyőzni a kormányt, abban az esetben Brüsszelben is megküzd a Magyar Önkormányzatok Szövetségével közösen, hogy „ne lehessen megint elherdálni Magyarország jövőjét”.

A főpolgármester szerint az a tétje annak, hogy a kormány milyen válságkezelési programot ad le Brüsszelnek, hogy „megint csak a kiváltságos kevesek érdekét, vagy az ország jövőjét szolgálja ez a hatalmas mennyiségű támogatás”.

„Nem csak az a baj tehát, hogy a kormány 0, azaz nulla javaslatot fogadott be azok közül, amiket a főváros és az önkormányzatok szövetsége megfogalmazott. Az igazi baj, hogy a kormány napokban bemutatott tervei az 5800 milliárd felhasználásáról az építőiparról szólnak, nem a magyar társadalomról; betonról és nem az emberről; a kevesekről és nem a többségről; az oligarchák érdekeiről és nem a magyar vállalkozások támogatásáról” – fogalmazza meg Karácsony Gergely.

Forrás: Facebook