Karácsony: ezt az előválasztást én meg fogom nyerni

HírKlikk 2019. június 8. 12:41 2019. jún. 8. 12:41

Most, hogy túl vagyunk az EP-választáson, nem azzal kellene foglalkoznunk, hogy melyikünk a legnagyobb kicsi, hanem, hogy közösen csináljunk nagy dolgokat - mondta Karácsony Gergely az ATV esti műsorában.

"Az, hogy én milyen politikus vagyok, az elég jól ismerhető. A Demokratikus Koalíció is pontosan tudta, amikor egem támogatott az első fordulós előválasztáson" - reagálta Karácsony Gergely a DK elnökének felvetésére, miszerint azért kellett elindítani Kálmán Olgát az előválasztás második fordulóján, mert Karácsony mögül elszállt az erő. 

Én attól lettem jelölt, hogy Budapesten elment 34 ezer ember szavazni, és ennek a 81 százaléka engem támogatott. Ezt a támogatást nem lehet párthatározatokkal visszavonni

 - tette hozzá Karácsony, majd hangsúlyozta:

Szerintem lejárt annak az ideje, hogy az ellenzéki pártok közötti alkuk, játszmák, megállapodások ellehetetlenítsék azt a folyamatot, hogy Budapestet megváltoztassuk. Van egy olyan társadalmi többség a fővárosban, amely változást akar, itt az ideje, hogy ne baltázzuk el annak a lehetőségét, hogy ebből a politikai esélyből valóban győzelem legyen.

"Azt gondolom, hogy ezt az előválasztást én meg fogom nyerni, és ebből fogok még több erőt gyűjteni, hogy ne csak egyszerűen leváltsam Tarlós Istvánt, hanem, hogy végigvigyem azt a programot, amiben hiszek" - zárta gondolatait a főpolgármester-jelölt.

Forrás: Hírklikk