Karácsony Gergely biztos abban, hogy győzni fog a választáson

HírKlikk 2023. október 19. 06:30 2023. okt. 19. 06:30

Karácsony Gergely szerint ugyanis a Fidesz a fővárosban „leamortizálta” magát, így teljesen mindegy, hogy kit indítanak ellene.

A Partizánnak adott hosszú interjúban, amit a Telex szemlézett, Karácsony Gergely azt mondta, néhány hét múlva megszülethet a megállapodás, hogy a 2024-es önkormányzati választáson melyik kerületben kit indítanak. A főpolgármester a tárgyalóasztal melletti megállapodást preferálja, csak ott támogatja az előválasztást, ahol nem tudnak megállapodni. 

Karácsony Gergely saját magára az ellenzéki pártok közös jelöltjeként tekint, annak ellenére, hogy ezt nyilvánosan még egyikük sem erősítette meg. Szerinte ennek egyetlen oka az, hogy egy-két kerületben még vita van a pártok között a jelöltek személyéről, és egyben, „paktumként” akarnak kiállni azzal, hogy hol, és kit támogatnak. 

Arról a pletykáról Karácsony Gergely is hallott, hogy a Fidesz Pokorni Zoltánt indíthatja vele szemben. Azonban szerinte a XII. kerület polgármesterének még a kerületéért is meg kell majd küzdenie, mert ők ott is ellenzéki győzelemre készülnek.

„Azt nem tudom, hogy miből fogok most kampányolni” – mondta, ezért is készülnek arra, hogy transzparens módon, adományokat fognak gyűjteni. Ezért szüksége van egy erős civil bázisra.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom