Karácsony: gyakrabban hallgathatna Orbán az önkormányzatokra

HírKlikk 2020. november 22. 16:35 2020. nov. 22. 16:35

Örül, hogy a kormány döntése nyomán enyhülhet a budapesti parkolási káosz azzal, hogy éjszakára ingyenesek lesznek a mélygarázsok – írta Karácsony Gergely közösségi oldalán.

A kormány egyik első járványintézkedése a parkolás ingyenessé tétele volt. Már az első pillanattól tiltakoztak a döntés ellen az önkormányzatok, mert az ingyenes parkolás lehetősége azt eredményezte, hogy többen ültek autóba, nagyobbak lettek a dugók és a belső kerületekben gyakran az ott lakók is félórákat köröztek, mire parkolóhelyet találtak.

Karácsony Gergely a napokban a káosz enyhítése érdekében felvetette, hogy éjszakára legyenek ingyenesek a bevásárló központok parkolóházai, illetve a mélygarázsok.. A kormány szombati döntése nyomán, este hét és reggel hét közt nem kell fizetni ezeken a helyeken.

„Örülök, hogy a miniszterelnök megértette és elfogadta a javaslatomat, így egy kicsit enyhülhet az ingyenes parkolás okozta káosz Budapesten” reagált a kormánydöntésre Karácsony Gergely. A főpolgármester Facebook-posztjában hozzátette, „Fontos lenne, hogy a miniszterelnök gyakrabban hallgasson az emberekhez legközelebb álló önkormányzatokra; és nem csak akkor, amikor már baj van, hanem a döntések meghozatala előtt is.”.