Karácsony: hát ez 1-es, leülhet

HírKlikk 2021. április 26. 16:06 2021. ápr. 26. 16:06

A főpolgármester szerint a tudósoknak kell hinnünk és nem azoknak, „akik már talán maguk sem tudják, mikor mondtak utoljára igazat”.

„Hát, ez 1-es, leülhet” – kezdi Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely.

A főpolgármester elárulta, hogy még mielőtt politizálni kezdett volna, azelőtt azt tanította az egyetemen, hogy miért számít manipulációnak, miért hamis, szakmailag miért elfogadhatatlan olyan táblázat összeállítása, amit a kormány közzétett az egyes vakcinákkal való beoltottság, valamint a megbetegedések és halálozások összefüggéséről.

„Az ilyen módszertani órákat általában azzal a példával kezdtem, hogy attól, mert egy faluban sok a gyerek és sok a gólya, az még nem jelentheti azt, hogy a gyereket a gólya hozza. A jelek szerint a magyar kormánynak ezt az intellektuális kihívást sem sikerült megugrania. És ezzel nem csak magát hozza végtelenül kínos helyzetbe, de sokkal nagyobb baj, hogy tovább rombolta a közbizalmat. Márpedig az oltási hajlandóság elsősorban ezen, a bizalom fokán múlik” – elemezte a kormány döntését a főpolgármester.

Karácsony szerint nem csak a kormány bizonytalan döntései és a kivéreztetett egészségügy miatt ilyen rosszak a magyar halálozási mutatók, hanem az őszinteség hiánya miatt is.

„A kormány sajnos már képtelen egyenesen, tisztességgel szólni Magyarország polgáraihoz, csakis a szavazatokért rettegő hamis propaganda hangján. Ezt látjuk most újra, amikor manipulatív táblázattal igyekeznek aláásni a bizalmat a nyugati vakcinák iránt. Teszik mindezt hideg, politikai számításból, a keleti kebelbarátok iránti megfelelési kényszerből, sokadszor megfeledkezve ennek az országnak a lakói iránti felelősségről” – fogalmazza meg a főpolgármester, aki felhívja a figyelmet Karikó Katalin bejegyzésére is, amiben a szakember pontosítja a kormány által közzétett táblázatot.

„Higgyünk a tudósnak, a tények emberének, és ne azoknak, akik már talán maguk sem tudják, mikor mondtak utoljára igazat!” – kéri Karácsony Gergely.

Forrás: Facebook