Karácsony: kiélezett pillanatban vagyunk

HírKlikk 2021. február 28. 18:25 2021. feb. 28. 18:25

Drámai képet fest a jelenlegi vírushelyzetről a főpolgármester. Karácsony Gergely öt sürgős intézkedést javasol és jelzi, hogy az önkormányzatok készek az együttműködésre.

A főpolgármester azt javasolja, hogy függesszék fel az orvosok jogállásának megváltoztatásával kapcsolatos folyamatot. Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében felsorolja, milyen azonnali teendők megoldását tartja szükségesnek. Így szorgalmazza az oltási folyamat meggyorsítását, valamint azt, hogy addig is széles körben teszteljenek és az legyen ingyenes. Egyúttal sürgeti gyors és mindenfajta politikai megkülönböztetéstől mentes támogatási formák kidolgozását, valamint az otthoni munkavégzés feltételeinek további könnyítését. 

Karácsony Gergely emlékeztet rá, hogy a vírus halálos áldozatainak száma már meghaladja a 15 ezret. Vagyis egy közepes városnyi magyar ember életét vette el „ez az átkozott vírus, minden egyes elveszett élet pótolhatatlan hiány” – írja. Szerinte „kiélezett pillanatban vagyunk”, mivel a harmadik hullám belobbant, a vírus új mutációi a fertőzés gyorsabb terjedését okozzák éppen akkor, amikor érthető módon vészesen fogy a türelem, a korlátozások miatti fáradtság, a vágy, hogy visszatérjünk a normális életünkhöz, és az igény, hogy mielőbb a gazdaság is visszazökkenjen a rendes kerékvágásba. A főpolgármester az egyetlen megoldásnak az oltást látja. Amíg azonban ez nem áll kellő mértékben rendelkezésre, addig arra kell felkészülni, hogy az emberéletek védelme és az egészségügy működőképességének megőrzése érdekében további korlátozások lehetnek indokoltak. Karácsony Gergely végül leszögezi, hogy ennek érdekében az önkormányzatok készen állnak az együttműködésre.

 

Forrás: Hírklikk