Karácsony: merjen nehéz lépéseket meghozni a kormány

HírKlikk 2021. március 3. 16:15 2021. márc. 3. 16:15

A főpolgármester szerint új oltási pontokat kellene felállítani, amelyeknek megfelelő helye lenne a stadionokban, úgyis „van belőlük elég".

 „Drámaian alakulnak a magyar járványadatok. A lakosságarányos halálozások tekintetében Magyarország megelőzte az Egyesült Államokat a szörnyű listán. A vírus új mutációja nem csak, hogy gyorsabban terjed, de a gyógyulást, a kórházi kezelés idejét is elnyújtja, más, nagyobb terhelést jelent az amúgy is túlterhelt és kivéreztetett magyar egészségügyre. Ezt a terhelést csak tovább súlyosbítja, hogy a felelőtlen kormányzati beavatkozás miatt több mint 5000 orvos és ápoló hagyta el az egészségügyi ellátórendszert” – kezdte Karácsony Gergely a Facebook-bejegyzését.

A főpolgármester elárulta, hogy ahogyan sokan mások, úgy ő is nehezen viseli a korlátozó intézkedések következményeit, de tudja, hogy „még ki kell bírni egy ideig”, azért, „hogy a vírus terjedését lelassítsuk, hogy az egészségügy terhelését optimalizáljuk, hogy Magyarországon ne legyenek olyan jelenetek, mint amilyenek Bergamoban voltak az első hullám idején”.

Ehhez azonban Karácsony Gergely szerint nehéz döntéseket kell meghozni.

„Nyitni most nem lehet, további, átmeneti korlátozások bevezetése elkerülhetetlennek látszik. Ezek nem lesznek népszerű döntések, de észszerűek biztosan. És most erre van szükség, észszerű döntésekre akár a népszerűség rovására” – fogalmaz Karácsony és hozzáteszi, hogy „miközben kárhoztatom a kormányt az átgondolatlan és rosszul kivitelezett egészségügyi jogállási szabályok miatt, hogy ezzel tovább növelték az amúgy is meglévő bajainkat, aközben biztatom arra, hogy a járvány megfékezése érdekében merjen nehéz döntéseket is meghozni”.

„Partnerséget kínálok az oltások felgyorsítása érdekében is” – jelenti ki a főpolgármester és hozzáteszi, hogy a budapesti oltási terv is ezt a célt szolgálja.

„Elengedhetetlen immár új oltási pontok felállítása, olyan szabadtéri helyszínek bevonása az oltási programba, ahol nagyszámú embert lehet biztonságosan fogadni. Ilyenek lehetnének a stadionok, van belőlük elég” – vélekedik a főpolgármester.

„Még ki kell tartanunk. Nehéz, de felelős döntéseket kell hozni, felgyorsítani az oltási programot, és fokozottan vigyáznunk kell egymásra és magunkra. Egyszer vége lesz, de most még nehéz hetek jönnek” – zárja sorait Karácsony Gergely.

Forrás: Facebook