Karácsony: Müller Cecíliának feltettem azt a kérdést, amit eddig senki

HírKlikk 2020. július 23. 16:57 2020. júl. 23. 16:57

Hosszú, veszélyhelyzettel terhelt időszak után, Karácsony Gergely ismét a Klikktv stúdiójában beszélgetett Németh Péterrel. A főpolgármester elmondta: „nekünk, fővárosi vezetőknek most az a dolgunk, hogy letegyünk egy csomagot azzal kapcsolatban, hogy mi mit csinálnánk a hétvégén megszavazott EU-s forrásokkal. Terveink szerint, a szeptemberi közgyűlésen már döntünk a Budapest-csomagról”.

A főpolgármester az interjúban többek között beszámolt arról az üzenetváltásról is, ami közte és a tiszti főorvos között zajlott, amelynek kapcsán nyíltan feltette azt a kérdést Müller Cecíliának, hogy tájékoztassa arról a tényről: hányan voltak a járvány áldozatai között, akik a kórházban kapták el a fertőzést és hányan váltak ennek drámai áldozatává. Meghökkentő „szakmai” választ kapott az átfertőződésről.

Őszintén beszélt a Pesti úti idősotthonnal kapcsolatos és a napokban ismét kormányzati támadásként felhasznált fertőzések körülményeiről és arról is, hogy minden vészjelzésük ellenére sem tette meg a szükséges intézkedéseket a szükséges időben a fenntartó. Azt pedig határozottan elutasítja, hogy idős emberek tragédiáját egy még oly rideg apparátus is, mint az Orbán-kormány, politikai támadásra használhassa.

A tények kedvéért hozzátette: Németh Szilárdnak háromszor olyan hangosan kellene kiabálnia az EMMI épülete előtt, mint tette a Pesti úti intézménynél, mivel az állami fenntartású intézményekben háromszor annyi áldozata volt a járványnak, mint a főváros kezelésében lévő otthonokban.

Karácsony Gergely kijelentette: „jövő év elején el tud indulni a Lánchíd felújítása, és amikor Budapest 150 éves lesz, vissza tudjuk adni a budapestieknek.” Kérdésre hozzátette: „minden nap hallunk valamit, amire a kormány ad pénzt, mert fontosabb, mint más – ilyen a vadászkiállítás három milliárdja is. Ebből az látszik, hogy annyit ér a kormánynak a Lánchíd, amennyit a felújítására ad.”