Karácsony: Orbán nem tudja, mi a különbség egy épület és egy intézmény között

HírKlikk 2021. szeptember 19. 17:37 2021. szept. 19. 17:37

A miniszterelnök-jelölt közösségi oldalán fejtette ki véleményét Orbán Viktor „szamizdat” címen megjelent írásáról.

„Már az is megér egy külön történetet, hogy Magyarország miniszterelnöke „szamizdat" címen jelentet meg írásokat. Értik, az az ember, akiről nem olyan rég jelent meg az összes megyei lapban egyszerre ugyanazzal a képpel, ugyanazzal a szöveggel éltető írás, akinek gondolatait döbbenetes méretű propagandahálózat terjeszti nap mint nap, na, ő illegális, titokban terjesztett kiadványként aposztrofálja a saját írásait...” – kezdi Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely.

A miniszterelnök írásában kifejti, hogy mégsem üldözték el a CEU-t Magyarországról, hiszen a CEU épületében tartottak meg egy nagyszabású nemzetközi konferenciát, a Fenntartható demokráciák építéséről.

„Mit lehet ilyenkor mondani? Kezdjük el magyarázni Magyarország miniszterelnökének, hogy attól, hogy egy épület még nem tűnt el a föld színéről, attól abban az épületben már nincs oktatás, hála a fideszes fiúk által hozott jogszabályoknak?” – teszi fel a költői kérdést Karácsony, aki megjegyzi, hogy kutatás is zajlik az épületben, hiszen az oktatást korlátozta a kormány.

A miniszterelnök-jelölt hangsúlyozza, hogy kormányváltás esetén az egyetemeket visszaveszik az alapítványi kezekből, Diákváros lesz a kínai egyetem helyett és a CEU üldöztetése is véget ér.

„Mert nem a tudás a veszélyes, hanem a tudatlanság és az ostoba, hazug propaganda” – zárja sorait Karácsony Gergely.

Forrás: Facebook