Karácsony rossz ötletnek tartja, hogy "mini Dubaj" épülne Rákosrendezőn

HírKlikk 2023. november 26. 06:30 2023. nov. 26. 06:30

Karácsony Gergely ellenzi, hogy a Hősök tere szomszédságában húzzanak fel egy legalább 220 méteres felhőkarcolót. Varga Mihály viszont "még nem is hallott a tervről", pedig állítólag már tárgyalt róla a kormány.

A kormány nem egyeztetett Budapest főpolgármesterével, Varga Mihály pénzügyminiszter pedig nem is hallott róla, hogy "mini Dubaj" épülne Rákosrendezőn. Ahogy arról mi is beszámoltunk, az 1900 milliárd forintos beruházás részeként egy luxusnegyedet létesítenének a Hősök tere mögötti területen, ahol a Burdzs Kalifa felhőkarcolót is tervező dubaji cég egy 220-240 méteres felhőkarcolót építene. A gigaberuházásról állítólag októberben tárgyalt a kormány.

Karácsony Gergely szombaton az RTL Híradónak nyilatkozott erről és elképesztően rossz ötletnek nevezte a tervet. "Képzeljék el, hogy Gábriel arkangyalhoz képest egy hatszor magasabb épületegyüttes lenne a Hősök tere közvetlen közelében, a Nemzeti Panteon tulajdonképpen az árnyékába kerülne" – mondta a főpolgármester.

Forrás: RTL


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom