Karácsony újból főpolgármester lenne, de két helyettese nem tart vele

HírKlikk 2023. október 7. 13:35 2023. okt. 7. 13:35

A főpolgármester már tavaly decemberben bejelentette indulási szándékát, igaz, arról még nincs megállapodás, hogy mely ellenzéki pártok sorakoznak föl mögötte. Az viszont biztosnak látszik, hogy Karácsony Gergely két helyettese nélkül indulhat újra a városvezetői posztért. Tüttő Kata a következő ciklusban uniós képviselő lenne, Kerpel-Fronius Gábor pedig polgármester az ötödik kerületben.

Együtt megőrizzük Budapestet szabadnak, sokszínűnek, szolidárisnak, európainak, demokratának és zöldnek. Ezért vállalom újra a megmérettetést a főpolgármester-választáson. Gyertek velem! – mondta még a nyáron Karácsony Gergely, ám jelenlegi helyettesei közül nem mindenki tart vele a következő öt éves ciklusban.

Az előző önkormányzati választás előtti ellenzéki előválasztáson Karácsonynak a DK-s Kálmán Olgát és a momentumos Kerpel-Fronius Gábort kellett legyőznie az induláshoz. Kálmán Olga most parlamenti képviselő, Kerpel-Fronius viszont a Momentum politikusaként főpolgármester-helyettes.

A Népszava értesülései szerint azonban sem a Momentum, se a főpolgármester nem erőltetné a folytatást. Így a főként a közösségi költségvetés szervezéséről ismert társadalmi részvételért felelős főpolgármester-helyettes sokakat meglepő módon, polgármester-jelöltként fut neki a jövő évi választásoknak, méghozzá információnk szerint az ellenzék számára meglehetősen nehéz terepnek számító V. kerületben.

Belváros-Lipótváros önkormányzatát 2014 óta a kerület városüzemeltető cégének korábbi első embere, Szentgyörgyvölgyi Péter vezeti az immáron miniszterként ténykedő Rogán Antal utódjaként. 2019-ben Tüttő Kata tett sikertelen kísérletet a kerület ellenzéki hódítására. Azóta azonban erősnek mondható ellenzéki csapat kovácsolódott Kovács Alex Gábor önkormányzati frakcióvezetővel az élen. A 2019-ben összellenzéki kompenzációs listáról bejutott politikus már be is jelentette, hogy a 2024-es önkormányzati választáson a Tiéd a Belváros összellenzéki frakció támogatásával kíván indulni a polgármesteri helyért.

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom