Karácsonyi ajándékba mínusz 60 ezer forintot kapnak a szekszárdi kórház szakdolgozói

HírKlikk 2023. december 16. 17:45 2023. dec. 16. 17:45

A kórházi adósságra hivatkozva csökkentették az ügyeleti díjakat. Egy érintett szerint a gazdasági vezetőjük azzal akarta leszerelni a tiltakozókat, hogy kár háborogniuk, „nem lesz médiavisszhangja”.

A Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban az ország más egészségügyi intézményeihez hasonlóan, hatalmas adósság halmozódott fel, és – állítólag országos kórházi főigazgatói nyomásra – lecsökkentették a szakdolgozók ügyeleti díját – írta meg névtelenül, „egy elkeseredett egészségügyi dolgozó" Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek a karácsony előtti szekszárdi kálváriájukat, amely azt jelenti, hogy csaknem 60 ezer forinttal kapnak ezentúl kevesebbet akkor is, ha ugyanannyit dolgoznak, mint eddig.

A képviselő a kapott levelet változtatás nélkül közölte közösségi oldalán. A történethez Hadházy Ákos hozzáfűzte, hogy hiába kért az ügyben tájékoztatást az intézmény igazgatójától, aki törvénysértően más ügyben sem, eddig sem válaszolt neki, de mivel „a héten őt is jól leváltotta Pintér, írhatom újra a levelet”. Az ellenzéki képviselő a névtelen levéllel kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy a történteket több dolgozó megerősítette.

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom