Karácsonyi csodák a mentőknél

HírKlikk 2023. december 27. 16:40 2023. dec. 27. 16:40

A mentők karácsonykor sem pihentek, rengeteg esetet láttak el, Fejér vármegyében ketten is nekik köszönhetik az életüket. Ahogy a mentősök írták, csak a csodának köszönhették életüket.

Banális sérülésektől kezdve az autóbaleseteken keresztül a belgyógyászati esetekig mindenféle esthez riasztották a mentősöket, de voltak olyanok is, ahol a betegek csak a csodának köszönhették életüket – számolt be közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Ilyen volt például az egyik Fejér vármegyei cím is, ahol a bejelentő csak a kerítésen keresztül látta a kertben fekvő szomszédját, de nem tudott bejutni hozzá. A mentősök perceken belül a helyszínre értek és nehéz felszerelésük ellenére, gyorsan átmásztak a kerítésen – ahogy írták – talán az utolsó pillanatban. A 70 év körüli férfi nem lélegzett, így azonnal megkezdték az újraélesztését.

Ugyancsak utolsó pillanatban sikerült megmenteni azt a Fejér vármegyei nagypapát is, akire szintén véletlen találtak rá rokonai a konyhában fekve. A férfi ugyanis még egy kis szilvás süteményt szeretett volna csenni magának, azonban félrenyelhetett és megfulladt. A bejelentő mindenben követte a mentésirányító utasításait, majd a perceken belül érkező segítség kezdett emelt szintű ellátásba, hogy megmentsék a 75 év körüli férfit.

Az elszánt küzdelem végül mindkét esetben sikerre vezetett és a mentősök stabil állapotban szállíthatták kórházba a betegeket, akik talán a karácsonyi csodának is köszönhetik életüket – olvasható a posztban.

 

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom