Karsai Dánielnek egyre rosszabb az állapota

HírKlikk 2024. április 14. 19:00 2024. ápr. 14. 19:00

A Lakoma címet adta annak a TikTokján bemutatott videónak Karsai Dániel, ahol újra bepillanthatunk az ALS betegséggel küzdő férfi állapotának romlásába. Karsait már gyomorszondával táplálják, a felvételen a hasfalába épített csövön keresztül juttatják be az ételt a szervezetébe. Az is feltűnő, hogy már szinte alig lehet érteni Karsai szavait.

Nincs két hete, hogy az alkotmányjogász hivatalosan is befejezte ügyvédi tevékenységét. Azt már korábban megmutatta, hogy a diagnózistól számított két év alatt, hogyan épült le a szervezete. Azt a videót nem sokkal azután tette közzé, hogy a 444-nek adott interjúban arról beszélt: „a reménytelenségben önmagában reményt tud adni, hogy van lehetőség méltósággal elmenni”. Néhány hónapja azonban még ülni, járni – ha nehezen is- és beszélni is tudott.

Az ALS betegséggel küzdő Karsai Dániel pert indított a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán, hogy így érje el, legalizálják az aktív eutanáziát Magyarországon. Ügye körül óriási társadalmi párbeszéd alakult ki, öccse, Karsai Péter népszavazási kezdeményezést is indított, ami elbukott az első körben a Nemzeti Választási Irodánál.