Kásler kitart amellett, hogy ő ártatlan, az orvosok döntöttek az ágyfelszabadításokról

HírKlikk 2020. május 25. 14:05 2020. máj. 25. 14:05

Kásler Miklós megkérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy tekintsék át a magyar egészségügy struktúráját, és esetleges átalakítását, ezt az Emberi Erőforrások Minisztériuma minisztere mondta el az általa indított beszélgetős műsor, a Miniszteri percek második részében – írja a hvg.hu.

A tárcavezető kitért a kórházi ágyfelszabadítások kérdésére is, amellyel kapcsolatban továbbra is azt állítja: ők azt az utasítást adták a kórházaknak, hogy minden beteget el kell látni, akinek az állapota ezt megköveteli. Ezek után, az orvosok döntöttek, hogy az illető beteget benntartják, vagy hazaengedik.

Ők döntöttek tehát, saját felelősségük rajta. Aki nem követte az utasításokat, nem volt összhangban a saját hippokratészi esküjével" – tolta át a felelősséget Kásler, majd hozzátette, ha bárki úgy érzi, nem kapta meg a megfelelő ellátást, forduljon a kórház főigazgatójához, a betegjogi képviselőhöz vagy jelentkezzen az Emminél.

A miniszter a beszélgetés során elmondta, hogy a járvány alatt az egészségügyi és a szociális dolgozók mindig megkapták azokat a védőfelszereléseket, amelyek használata indokolt volt. Így volt ez a diákok és a tanárok esetében is az érettségin.

Forrás: hvg.hu